Om Mufasa

Mufasa Taekwondo Höganäs

Taekwondo en livsstil - Det var i Klippan jag som 14-åring klev in i en "gympasal" på Snyggatorpskolan och träffade Inger som då ledde klubben Buddha Taekwondo som skulle bli mitt nya andra hem. Redan som "vitbältare" kände jag av en otrolig gemenskap och trygghet och fann snabbt att detta stärkte mig som person. Det gav mig både trygghet och mod att våga vara just den som jag var och inte foga mig efter hur andra vill att jag ska vara. Inger var och är verkligen en fantastisk förebild och en väldigt duktig tränare som stöttade och pushade i precis rätt balans. Varje person är unik, detta är vår styrka, kombinera vårt tillsammansskap och då kan vi uppnå vad som helst som individer genom stöttning i gruppen. 


Klubbens namn och värderingar - Mufasa blev för mig en symbol från min första klubb Buddha Taekwondo. Då och då hade vi besök av min tränare Ingers huvudinstruktör Constantin Zabbal (8 Dan). Just denna gången gav han oss två nya ord som handlade mycket om livsstilsdelen i Taekwondo. Mufasa som betyder Kung på Swahili var det första ordet. Den respekt och förebild som Mufasa är för Simba i filmen Lejonkungen var något som han knöt an till, och önskade att alla skulle sikta på att få ge detta vidare i framtiden. Nästa ord var också från Lejonkungen. Som många vet betyder "Hakuna Matata" Inga bekymmer på Swahili. Constantins tolkning var enkel, oroa dig inte idag för vad som kan gå snett imorgon.. går något åt skogen så är du en lärdom rikare oavsett vad det handlar om.Att starta och driva denna klubben är mitt sätt att bygga ett tryggare och säkrare samhälle.


Mufasa Taekwondo Höganäs har funnits sedan 2015 och började då med 8 medlemmar, vi växte snabbt upp till 50 medlemmar första året och sedan har vi haft en stadig kurva uppåt. Idag 2023 är vi ca 170 medlemmar 


Vår filosifi är att alla ska ha råd att träna Taekwondo, ingen förälder ska tvingas till arbete för att deras barn ska kunna träna. Alla som tränar ska göra det på lika vilkor. 

Varje elev ska känna sig sedd och motiverad

Taekwondo-Eden

Jag ska iakta grundsatserna i Taekwondo


Jag ska respektera instruktören och alla seniorer


Jag ska aldrig missbruka Taekwondo


Jag ska bli en förkämpe för frihet och rättvisa


Jag ska bygga en fredligare värld

MÖT VÅRA TRÄNARE:

unsplash